Godteri

person Norsk Oljemuseum
Brown & Root hadde vedlikeholdskontrakter på Ekofisk i 1970-årene. De hadde alltid med seg masse snop.
— Margareth Knutsen. Foto: Liv Åshild L. Ervik/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Det fløt over av brus og sjokolade. De hadde jo omtrent egne containere med snop. Da var det alltid så koselig å gå på jobb, forteller Maggi Knudsen som var ung kvinnelig roustabout på den tiden.

– På slutten av nattskiftet når vi skulle avslutte dagen, kom alltid disse mannfolkene forbi og hadde med en pose snop til meg. Siden jeg var jente og 20 år, så forte de meg med snop. Det var jo veldig hyggelig da.

En episode skjedde da vi skulle hive 50 kg sandsekker oppi livbåter. Det var tungt arbeid. Vi var vel tre stykker som jobbet med dette på natten. Det var fint vær, men mørkt og kaldt.

Så sier Kalle, en fra Flekkefjord: «Det hadde vore så godt med litt brus og litt godteriar, hadde det ikkje vore godt, Maggi?» «Å du må ikkje sei det ein gong,» sa jeg. Når noen sier noe sånt blir du tørst liksom. Vi jobbet videre med disse sekkene, og så hadde vi en liten pause. Kalle gikk bort til en kasse med livvester, og gikk der og surret og kikket oppi.

«Nei he du sitt, må komma bort å sjå Maggi.»

Jeg gikk bortover, og der lå jo colabokser og snop. Han hadde liksom bunkret. «He du sitt så løje, her snakke me om det i det eina øyeblikket, og i det neste øyeblikket så finne me det», sa han. Det var slike hyggelige ting som satte en piff på hverdagen.

Fortalt av Margaret Knudsen

Publisert 6. oktober 2017   •   Oppdatert 7. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk