Holdt stand under oljekrisenSeabox – forskningsprosjekt for rensing av vann på havbunnen

Gullkronen 2018

person Av Björn Lindberg, Norsk Oljemuseum
ConocoPhillips mottok «Gullkronen 2018» som beste operatør på norsk sokkel, for driften av Ekofiskfeltet da Rystad Energy delte ut årets priser i begynnelsen av februar. Selskapet var også nominert til prisen for driften av Eldfisk.
— ConocoPhillips fikk Gullkronen for 2018 som beste feltoperatør. Fra venstre: Arne Gulbrandsen (Rystad Energy), Jan Arne Johansen, Stig Kvendseth, Jan Øyvind Sangedal, Kurt Fredheim (ConocoPhillips), Ståle Kyllingstad (IKM). Foto: Rystad Energy
© Norsk Oljemuseum

I juryens begrunnelse het det at «Operatøren leverte imponerende resultater i 2016 og 2017, der produksjonen og aktivitetsnivået økte samtidig som en innførte vellykkede kostnadsforbedringstiltak og leverte topp HMS-resultat. 

Vinneren har vist høy produksjonseffektivitet i en lang periode med en utmerket HMS-standard. Gjennom årene har operatøren utviklet det utfordrende krittreservoaret i PL018, der en har vist kontinuerlig innovasjon og ambisjoner. Vinneren har også oppnådd imponerende utslippsreduksjoner på mer enn 60 prosent fra 1995 til 2017, noe som er ekstremt imponerende for Norges eldste felt.»

Gullkronen tildeles selskaper, team eller enkeltpersoner som har vist en fremragende innsats på norsk sokkel. Det ble delt ut priser i ni kategorier. Konsulentselskapet Rystad Energy står bak utdelingen i samarbeid med industrien.  

I takketalen fremhevet Ekofisk-driftsdirektør Kurt Fredheim innsatsen til alle medarbeiderne, kontraktører og leverandører samt Ekofisk-partnerne som har vært gode sparringpartnere og støttespillere.  

«Tildelingen av Gullkronen er nok en anerkjennelse av at sikker drift er effektiv drift. Dette er også en flott anerkjennelse til hele den norske organisasjonen, og det solide arbeidet som legges ned for at Ekofisk-området skal spille en nøkkelrolle i norsk oljevirksomhet. Prisen er resultat av godt lagspill der alle har levert imponerende bidrag,» sa driftsdirektør i Norge, Bill Arnold.[REMOVE]Fotnote: ConocoPhillips Pionér no. 1 2018  

Holdt stand under oljekrisenSeabox – forskningsprosjekt for rensing av vann på havbunnen
Publisert 15. september 2019   •   Oppdatert 28. oktober 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk