Noe skitt

person Norsk Oljemuseum
Det var en gang en "superintendent", en liten hissigpropp som kunne bjeffe skikkelig fra seg. Operatørene som holdt mest "hekkan" pleide å levere morgenrapporten til ham.
— Slipset blir satt på. Foto: Husmo Foto/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Videre gikk rapporten inn til land over telefon. En gang hadde en av operatørene hevet seg oppå en kopieringsmaskin, tatt av seg buksen, planta «rauå ner på», og trykt ut hele greien. Dette arket ble lagt mellom de andre i morgenrapporten. Mens han satt og rapporterte til land, dukket plutselig dette bildet opp. Da skulle jeg likt å være flue på veggen. Han gikk nok ganske sikkert i taket, forteller Maggi Knutsen.

En annen historie fortelles om en operatør på Ekofisk 2/4 P, en sjelden type. Toalettet der var helt nede i første etasje, og kontrollrommet var oppe i tredje. Når han (og andre) skulle på do, gadd de ikke gå ned alle trappene, men tok bare med seg en avis og gikk mellom turbinene og satte seg ned. Så gikk han  bort til rekken og kvittet seg med avis og innhold. En gang da han hev avisen utfor rekken, kikket han etter og så at der lå det jo en supplybåt. «Klask» sa det midt på dekket på supplybåten, og der var det jo folk. En av mannskapet gikk bort og åpnet avisen, og så kikket han opp. Der står operatøren og bare hilser. – Det var jo så ekkelt, men slike ting skjedde…

Fortalt av Margaret Knutsen

Publisert 6. oktober 2017   •   Oppdatert 20. desember 2017
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *