Varmt på dekk
Teddy Broadhurst begynte å jobbe på Gulftide i januar 1972. Han husker godt den kraftige gassflammen som brant høyt over dekk. – Enkelte dager med spesielle vindretninger sto flammen inn over plattformen. Da var det ekstremt varmt på hele plattformen, særlig nede på dekk, forteller han. – Det var en som fant ut han ville se hvor lang tid det tok å steke et egg på dekk. Vi visste at varmen var sterk, for vi fikk jo en del fisk. Hvis en ble for ivrig med å fiske og den første fisken ble liggende for lenge, ble den kokt på dekk. Så vi prøvde med egg, og tok bilder av prosessen. Bildene viser at etter at egget var knekt, var det ikke lenge før hviten ble skikkelig hvit. Jeg tror det var fire minutt det tok før egget var stekt.
En annen episode var da det kom om bord sand i plastsekker for sandblåsing. – Vi gikk inn for å drikke kaffe, og da vi kom ut igjen var det ikke sandsekker lenger. Det var bare en haug med sand, for plastikken hadde smeltet. Utstyret for øvrig tålte varmen. Men det kunne bli vel varmt for oss ansatte også. Jeg husker jeg klatret opp for å feste en antenne høyt oppe som var blitt løs. Da fikk jeg brannsår mellom hansken og kjeledressen, for jeg hadde strukket meg.