Telemedisin med helseministerenNytt hotell – åpning av Ekofisk 2/4 L

Gullkronen 2014

person Av Björn Lindberg, Norsk Oljemuseum
ConocoPhillips mottok «Gullkronen 2014» som beste prosjektutvikler på norsk sokkel da konsulentselskapet Rystad Energy for sjette år på rad, 5. februar 2014, delte ut priser til de beste aktørene i norsk oljeindustri.
— Fra venstre: Per Magnus Nysveen (Rystad Energy) Olav Henriksen, John Devins, Tor Inge Hansen, (ConocoPhillips) Liv Monica Stubholt (Hjort). Foto: Rystad Energy
© Norsk Oljemuseum

«Gullkronen» tildeles selskaper, team eller enkeltpersoner som har vist en fremragende innsats på norsk sokkel. Det ble delt ut ni priser i ni kategorier  

I juryens begrunnelse for «Gullkronen 2014 – årets prosjektutvikler» heter det at: «ConocoPhillips har levert enda en ny milepæl i historien om norsk kontinentalsokkel. Ved å levere prosjekter på tid og under budsjett, er operatøren klar for 40 nye år på sokkelen». Juryen uttrykte at de var imponert over kapasiteten til å levere slike omfattende prosjekter samtidig som det var full drift i det største oljefeltet på sokkelen. 

Prosjektdirektør for Europa, Midtøsten, Afrika og dypt vann, John Devins, samt prosjektdirektørene Olav Henriksen og Tor Inge Hansen mottok prisene på vegne av selskapet.

«At vi får ‘Gullkronen 2014’ er en flott anerkjennelse til hele den norske prosjekt-organisasjonen og det omfattende arbeidet som legges ned for at Ekofisk-området fortsatt skal spille en nøkkelrolle i norsk oljevirksomhet i 40 nye år,» sa John Devins. 

ConocoPhillips fikk Gullkronen i 2013 også. Den gang i klassen for beste operatørselskap på bakgrunn av planene om flere brønner for økt oljeutvinning. 

Telemedisin med helseministerenNytt hotell – åpning av Ekofisk 2/4 L
Publisert 15. september 2019   •   Oppdatert 28. oktober 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk