Millionklubben

person Norsk Oljemuseum
Asbjørn Stansen leder et team som driver overhaling av turbiner på Eldfisk 2/7 A. - Når du klarte å lage en shutdown for hele feltet, kom du liksom med i Millionklubben, forteller Asbjørn Stensen.
— Skiftleder Tor Hindrumsen sjekker kontrollpanelet i kontrollrommet på Albuskjell 1/6 A. Foto: Jan A. Tjemsland/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Millionklubben var forbeholdt de som klarte å gjøre en tabbe som medførte et tap på minst en million kroner. – Jeg husker jeg laget en slik. Jeg holdt på med turbinene som vanlig, og så var det en som holdt et helvete med meg. Jeg tok igjen med å hive hjelmen etter ham. Men han bare hoppet til siden da hjelmen kom, og så traff hjelmen emergency-stoppen på turbinen i stedet. Det var ikke noen beskyttelse over den. Da klarte ikke de andre turbinene å plukke opp lasten, så en og en hev lasten etter hvert, og til slutt så var det for lite strøm på Komplekset, og så var det stopp. Da putlet vi oss fint og rolig ut av det rommet og sa ingenting! Folkene rundt lurte veldig på hva det var som skjedde.

Det var en annen historie nede på Eldfisk. Vi holdt på å male der nede, og så var det en del shutdowner. Jeg fant ut hva det skyldtes. Det var maleren som trakk ut disse shutdown-knappene som er plassert på plattformen. Så malte han bak dem, og puttet dem tilbake på plass. Da var jo alle spor borte, for pluggen sto slik den skulle stå. Dermed laget maleren en del shutdowner uten å vite at det var han som laget dem.

Fortalt av Asbjørn Stensen

Publisert 6. oktober 2017   •   Oppdatert 10. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk