Kjemikalier lekker ut i havetBonusutbetaling

4R – «back to basics»

person av Trude Meland, Norsk Oljemuseum
1. desember 1996 var startdatoen for Phillips Petroleums nye kampanje for forebyggende sikkerhet.
— Fra EkofiskNytt nr 21, 1996
© Norsk Oljemuseum

4R var en «back to basic»-satsing. Dette var en ekstrasatsing utenom selskapets systemer og omfattende programmer som satte søkelys på viktige hendelser. Nå skulle problemene som oppsto i det som ble regnet som mindre viktige områder settes på dagsorden.

Programmet tok sikte på å oppmuntre medarbeiderne på Ekofisk til å påpeke feil og mangler – både store og små.[REMOVE]Fotnote: EkofiskNytt. (1996, nr 26 uke 50). 4R er godt i gang.

Målsettingen var å skape et arbeidsmiljø fritt for ulykker og andre alvorlige hendelser. Fokus var rettet mot forebyggende sikkerhetsaktiviteter som orden og renhold (housekeeping), rapportering av farlige forhold og hendelser, bruk av jobbsikkerhetsanalyser, førjobbmøter og HMS-møter.

De fire R-ene sto for: Registrer, Reager, Rapporter, Reduser.

Plattformene ble gitt poengsum etter innsats, hvor ti var det høyeste.[REMOVE]Fotnote: EkofiskNytt. (1997, nr 6 uke 15). God 4R-innsats på Cod.

Femten måneder etter kampanjen var satt i gang på Ekofisk ble også landorganisasjonen tatt inn i programmet. Det gjaldt både for bygninger, kaianlegg, verksteder og baseområde.

Kjemikalier lekker ut i havetBonusutbetaling
Publisert 18. september 2019   •   Oppdatert 27. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *