Blåser liv i Tor

Ekofisk 50 år

person Norsk Oljemuseum
I jubileumsåret 2019 da Ekofisk ble 50 år, ble både operatørselskapet ConocoPhillips og de ansatte feiret. For ConocoPhillips med rundt 1800 ansatte i Norge, ble det feiret i puljer.
— Ekofisk 50 år!
© Norsk Oljemuseum

ConocoPhillips startet feiringen i august for å markere borestart på forløperen til funnbrønnen av Ekofisk. Feiringen skjedde med kakeselskap på hovedkontoret i Tananger, terminalen i Teesside og på plattformene i Ekofisk-området .

I september ble den første gruppen med vel 1300 ansatte med følge feiret. For å inkludere alle offshoreansatte var det også en lik feiring i oktober.

«Det er en stor begivenhet at Ekofisk feirer femti år. Funnet av Ekofisk er det første kommersielle funnet på norsk sokkel og markerer begynnelsen på den norske oljealderen. Det var det den første sesongen av ‘Lykkeland’ på NRK handlet om. Derfor kommer ansatte som er bosatt over hele Norge til Stavanger og blir satt pris på,» uttalte  kommunikasjonsdirektør Stig Kvendseth.

Den 25. oktober ble dagen for funnet markert på Norsk Oljemuseum med en Ekofisk-utstilling og lansering av Industriminne Ekofisk på nett.

Blåser liv i Tor
Publisert 15. oktober 2019   •   Oppdatert 8. oktober 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *