4D-seismikk på plassForsyningsskip kolliderer med Ekofisk

Koordinerer skipstrafikken fra land

person Norsk Oljemuseum
Logistikksenteret ved ConocoPhillips sitt kontor i Tananger – Onshore Logistics Center (OLC) – startet i september 2010 døgndrift av maritim logistikk-koordinering for fartøyene til og fra Ekofisk-området.
— I hovedkontoret til ConocoPhillips i Tananger ligger blant annet logistikksenteret. Foto: Kjetil Alsvik/ConocoPhillips
© Norsk Oljemuseum

Logistikksenteret var ett av en rekke sentre innen integrerte operasjoner som ConocoPhillips bygde opp i Tananger.  

Den marine delen av OLC startet opp i 2004 i første omgang med ordinær dagdrift, planlegging av fartøysutsendelser og koordinering av last fra land.  

I 2007 startet senteret også med koordinering av lasting og båter offshore på dagtid på hverdager og neste skritt var full døgndrift i logistikksenteret.  

Ved omlegging til døgndrift måtte det legges nye skiftplaner, ansettes mer personell, bygges om og legges til rette teknisk. Paal Bjåstad som var leder for marin logistikk i ConocoPhillips var fornøyd med samarbeidet med radartjenesten på Ekofisk som en god støttespiller. Døgnkontinuerlig støtte og god kommunikasjon var viktig for sikkerheten i skipstrafikken til og fra Ekofisk.  

4D-seismikk på plassForsyningsskip kolliderer med Ekofisk
Publisert 9. september 2019   •   Oppdatert 16. mars 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *